Muistin tiimissä aloittanut monipuolisia osaajia

Ennen Muistin avaamista keväällä 2021 on vielä paljon valmistelutyötä tehtävänä. Muistin tekijätiimi on täydentynyt alkuvuoden aikana näyttelysuunnittelun, markkinointiviestinnän ja tieteellisen tutkimuksen osaajilla sekä dokumentaristi-sisällöntuottajalla.

Tutkijana ja sisällöntuottajana on työskennellyt helmikuusta lähtien Turusta käsin töitään pääasiassa tekevä Olli Kleemola. Hän on valtiotieteiden tohtori ja työskentelee puolet ajasta Turun yliopiston post doc -tutkijana.

– Olen väitellyt poliittisesta historiasta ja työskennellyt tietokirjailijana sekä Turun yliopistolla tutkijana. Mielestäni on hienoa, että tässä työssä pääsee tekemään uutta ja saa käyttää tutkimuksen tuomaa tietoa ja osaamista. Sotahistoriaa on totuttu esittämään tietyllä tavalla ja nyt haetaan uusia tapoja ja näkökulmia, sekä henkilökohtaisempia lähestymistapoja.

Näyttelytuottajana työskentelee Jenni Korhonen, joka on opiskellut kulttuurihistoriaa sekä museologiaa Turun yliopistossa. Korhonen työskenteli aiemmin Mikkelin kaupungin museoilla amanuenssina.

– Museoalalla pääsee harvoin tekemään alusta asti uutta, joten Muisti on hieno mahdollisuus tehdä jotain ainutlaatuista yhdessä huippuasiantuntijoiden kanssa. Minua houkutti tässä hommassa tieteellisyys sekä mahdollisuus dialogiin uusimman tutkimuksen kanssa. Päämajakoulun muutostöihin liittyvät asiat työllistävät minua näyttelyn suunnittelun ohella, tässä tehdään nyt tilasuunnittelua sekä muutostöiden valmistelua, sanoo Korhonen.

Muistin markkinoinnista ja viestinnästä huolehtii Marianne Lindroth, joka on opiskellut valokuvausta, radiotoimittajatutkinnon ja viimeisimpänä viestintää Jyväskylän yliopistossa. Hän on työskennellyt aiemmin muun muassa Varkauden elinkeinoyhtiön viestinnässä, tuottajana media-alalla sekä helsinkiläisessä viestintätoimistossa.

– Minua houkutti Muistissa ainutlaatuinen mahdollisuus päästä start-up -henkisesti luomaan jotain aivan uutta. Myös Muistin olemassaolon tarkoitus rauhan edistäjänä veti puoleensa. Viestinnällisesti edessä on mielenkiintoinen projekti, sillä päämääränämme on tehdä Muistista kansallisesti ja kansainvälisesti kiinnostava ilmiö, Pohjoismaiden kärkikohde omassa segmentissään.

Dokumentaristi-sisällöntuottajan tehtävissä Muistissa aloitti maaliskuussa Noora Kytöharju. Hän on valmistunut Itä-Suomen yliopistosta pääaineenaan Suomen historia. Kytöharju on työskennellyt aiemmin muun muassa dokumenttikäsikirjoittamisen, ohjaamisen ja tuottamisen parissa.
– Kuten muutkin ovat jo sanoneet, on hienoa päästä tekemään jotain ihan uutta. On tärkeää puhua sotaan liittyvistä asioista ja välittää tietoa myös seuraaville sukupolville.

Toimitusjohtaja Olli-Pekka Leskinen on tyytyväinen Muistin uuteen tiimiin.
– On positiivista, että kiinnostusta ja hakijoita tehtäviin oli erittäin paljon. Saimme valita todella hyvistä parhaimmat. Kevään ja alkukesän aikana olemme rekrytoimassa vielä pedagogia ja ensi vuoden puolella asiakaspalveluhenkilöstöä, eli Muistissa työskentelystä kiinnostuneiden kannattaa seurailla kanaviamme.

Uusien henkilöiden työskentelyn aloittamisen myötä Muistin valmisteluissa on päästy kunnolla vauhtiin. Kevään aikana on työstetty muun muassa näyttelykäsikirjoitusta sekä viestinnän ja markkinoinnin suunnitelmia.
– Viestinnän ja markkinoinnin puolella olemme työstäneet strategiaa ja suunnitelmia, joita aletaan nyt toteuttaa käytännössä. Meistä alkaa siis kuulua pian enemmän, lupaa Muistin väki.