Yleisökaivaukset toisen maailmansodan aikaisella saksalaisten sairaala-alueella Inarissa 1.–5.8.2016.

Lapin synkkä kulttuuriperintö -projekti (Helsingin ja Oulun yliopistot) ja saamelaismuseo Siida järjestävät yhdessä yleisökaivaukset toisen maailmansodan aikaisella saksalaisten sairaala-alueella Inarissa 1.–5.8.2016. Lue YLE:n uutinen kaivauksista.

Suomen Akatemian rahoittamassa, vuonna 2015 alkaneessa Lapin synkkä kulttuuriperintö – hankkeessa tutkitaan Lapissa toisen maailmansodan aikana toimineiden saksalaisjoukkojen aineellisen kulttuuriperinnön arvoja ja merkityksiä. Tutkimuksessa tulkitaan tämän vaikean kulttuuriperinnön merkityksellistämistä ja hyödyntämistä sodan jälkeen. Hanke on poikkitieteellinen ja siinä hyödynnetään arkeologian, antropologian, historian ja sosiologian näkökulmia. Lue lisää hankkeen sivuilta