HS: Hitler oli riippuvainen opioideista, Göring piikitti morfiinia suoraan suoneen

Helsingin Sanomat kertoo tuoreesta kirjasta, jonka mukaan Saksa soti toisessa maailmansodassa huumehuuruisena. Uusi tietokirja kertoo, että aluksi sotilaat tulivat riippuvaisiksi voimakkaista piristeistä, sen jälkeen myös sodan johto.

Kyse on saksalaisen toimittaja-kirjailijan Norman Ohlerin kirjasta Der Totale Rausch (Totaalinen euforia – Huumeet Kolmannessa valtakunnassa).

Salamasodassa Ranskaan 1940 saksalaiset kärkiryhmät panssarivaunuissa popsivat metamfetamiinia (Pervitiniä) kuin karkkia ja etenivät kymmeniä päivää ja yötä nukkumatta. Natsiarmeijan jalkaväki ei marssinut vatsallaan vaan kiihdytetyllä keskushermostollaan.kilometrejä päivässä – parhaimmillaan kolme

Toisen maailmansodan lopun häämöttäessä luhistuivat Adolfin Hitlerin hermot. Henkilääkäri Theo Morellista oli tullut valtakunnan ykköspuoskari piikittäessään ”potilas A:han” erilaisia vitamiinikomboja. Potilas A on Morellin sodanaikaisista muistiinpanoista löytynyt koodinimi, joka viittasi Hitleriin.