Mikkeli sai sota­historiallisen digi­oppaan

Mikkelin monet sotahistorialliset kohteet on nyt mahdutettu pelilliseen digioppaaseen, joka toimii älykännykällä. Mukana on 25 kiinnostavaa paikkaa, joihin voi lähetä tutustumaan vaikka heti.

Päämajakaupunkiopas on täysin uudenlainen tapa tutustua Mikkelin seudun sotahistoriallisiin kohteisiin. Pelillinen, mobiilille suunniteltu opas johdattaa käyttäjän museoihin, muistomerkeille, Päämajan osastojen sijaintipaikoille ja muihin kiinnostaviin kohteisiin.

Tekstien ja valokuvien avulla voit ymmärtää paikkojen roolin ja ihmisten kokemukset osana sodan kokonaisuutta. Pelissä pääset testaamaan tietojasi ja oppimaan uutta sekä jakamaan kiinnostuksen kohteesi ystäviesi kanssa.

Tätä on testattu myös Mikkelissä yläkoululaisilla, ja tulokset olivat todella positiiviset. Käytettävyys ja sisältö saivat hyvän vastaanoton nuorilta, sanoo asiantuntija Pia Puntanen Mikkelin kehitysyhtiö Miksei Oy:stä.

Päämajakaupunkiopas on suunniteltu ja toteutettu Sodan ja rauhan keskus Muistia suunnittelevassa Sotahistoria – menneisyys innovaatioympäristönä –hankkeessa. Nyt julkaistava Päämajakaupunkiopas on ensimmäinen hankkeen Mikkelin päämajahistoriaa esittelevistä tuotteista.