Hyvää itsenäisyyspäivää

Hyvää ja rauhallista itsenäisyyspäivää kaikille. Tänä vuonna itsenäisyyspäivän valtakunnallinen paraati järjestetään Päämajakaupunki Mikkelissä. Paraatin teemana on Puolustusvoimat – 100 vuotta. Paraatijoukkoja komentaa Maavoimien esikuntapäällikkö kenraalimajuri Markku Myllykangas ja joukot ottaa vastaan Maavoimien komentaja kenraaliluutnantti Petri Hulkko ja Mikkelin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seija Kuikka.

79 vuotta sitten itsenäisyyspäivää vietettiin ei niin juhlavissa tunnelmissa. Helsingissä satoi räntää ja ilmapommitusten uhan vuoksi kaupunki oli pimennetty. Presidentin vastaanottoa ei järjestetty, mutta Ulkoministeriö järjesti tilaisuuden Hotelli Kämpin juhlahuoneistossa. Kutsussa pukukoodiksi oli merkitty arkipuku.

Presidentti Kyösti Kallio piti itsenäisyyspäivän juhlapuheen radiossa. Puhe on kuunneltavissa YLE:n https://yle.fi/aihe/artikkeli/2010/12/03/kyosti-kallion-itsenaisyyspaivan-puhe-1939