Sodan ja rauhan keskus Muistin muutostöiden arkkitehtitoimisto valittu

Sodan ja rauhan keskus Muistin muutostöistä vastaava arkkitehtitoimisto on valittu. Sopimus lahtelaisen arkkitehtitoimisto Arkviiri Oy:n kanssa kirjoitettiin perjantaina 8.2.2019. Arkviiri vastaa Päämajataloon tehtävien muutostöiden sekä tiedekeskuksen näyttelyarkkitehtuurin suunnittelusta.

Kiinteistöjohtaja Jarkko Hyttinen allekirjoitti sopimuksen kaupungin edustajana. Hän iloitsee projektin etenemisestä ja toivottaa arkkitehdit lämpimästi mukaan hankkeeseen. Mikkelin kaupunki teettää muutostyöt tiloihin, jotka tulevat Sodan ja rauhan keskus Muistin käyttöön. ”Pääsuunnittelijalla on merkittävä rooli hankkeen suunnittelun yhteensovittamisessa. Arkviirin vahva osaaminen ja suunnittelukokemus luovat hyvät toimintaedellytykset hankkeen onnistumiselle”, kuvailee Jarkko Hyttinen.

Arkkitehtitoimisto Arkviirille tiedekeskus on toimeksiantona tavallisesta poikkeava kohde. ”Päämajatalo on merkittävä – historiallisesti arvokas rakennus. Nyt rakennukseen suunnitellaan ja tuotetaan täysin uutta sisältöä. Harvemmin pääsemme tekemään näyttely- ja yleisötiloja näin merkittävään kohteeseen”, toteaa pääsuunnittelija, vastaava arkkitehti Risto Tulonen.

”Arkkitehdin valinta on tärkeä askel Muistin perustamisen etenemisessä. Työskentely heidän kanssaan on jo nyt lähtenyt hyvin käyntiin ”, kuvailee Sodan ja rauhan keskus Muisti Oy:n toimitusjohtaja Olli-Pekka Leskinen. Suunnittelutyö tehdään tiiviissä yhteistyössä Muistin, Mikkelin kaupungin tilapalveluiden ja Arkviirin kanssa.

Sodan ja rauhan keskus Muisti on tiedekeskus, jonka toiminnan keskiössä ovat uusinta teknologiaa hyödyntävät, sotaa ilmiönä käsittelevät kokemukselliset ja vuorovaikutteiset näyttelyt. Muisti kertoo ihmisistä sodassa. Se selittää, välittää ja taltioi sotaan liittyviä tapahtumia, kokemuksia ja tietoa uusille sukupolville. Muisti saa ihmiset ajattelemaan ja ymmärtämään sodan todellisuutta ja kauheutta, mutta myös ihmisen kykyä sopeu-tua ja selviytyä vaikeuksista. Toiminnan ydintavoitteena on rauhaa ja Suomen itsenäisyyttä arvostava ihminen. Sodan ja rauhan keskus Muisti avautuu yleisölle Mikkelissä keväällä 2021.